All Geometry Formulas Free PDF Download

All Geometry Formulas Free PDF Download

All Geometry Formulas PDF Download: Hello my dear friends, This post is all about the coordinate geometry class 10th and class 11th formulas book, This PDF of Geometry will help you to boost your score in SSC Exams.

This PDF is all about Basic Geometry Formulas And Properties, as you know coordinate geometry formulas pdf is an important section for any competitive exam. In this Geometry Formula Book following topics are covered – Triangle, Quadrilateral, Lines and Angles, All types of Triangles – Basic Concepts. Area, Angles, Similar Triangles, Math Handbook of Formulas, Processes and Tricks Geometry, Polygons, Circles, Solids / Mensuration – 3D Geometry, Co-ordinate Geometry.

We will share PDF in Geometry (क्षेत्रामिति) Formulas in Hindi PDF Download as well, In that mensuration formulas pdf following topics will be covered – Cube, Cuboid, Cylinder, Cone, Sphere, Frustum, Polygon, Prism, Triangle and Quadrilateral.

Geometry formulas are one of the important topics of the SSC and Railway Quantitative Aptitude/ Mathematics section. Some of the topics like mensuration, trigonometry, and algebra need to be practiced with coordinate geometry. Some topics also need to be studied like circles, parallel lines, and triangles.

You can easily download this Geometry Formulas PDF by clicking on the download link below. If you want to crack a competitive exam you can boost your confidence and preparation by reading this All Geometry theorems PDF (Class 10, 11, and 12th). Download these geometry notes for ssc exams and share them with your close friends

Mensuration and Geometry Formulas PDF Book Free Download, all geometry formulas pdf download, list of all geometry formulas, Paramount Maths, Rakesh Yadav Maths Notes PDF, Maths Shortcut Tricks. In  “complete mathematics ” is providing you with the Competitive maths in Hindi pdf for SSC Railway exams with detailed solutions & Short Tricks. Where you can easily get the logic of the questions. solve Mathematics Book Pdf Download Free, Math notes pdf download, Plays an important role in All Geometry Formulas PDF Download Section. Bank Exam Maths Notes & Book PDF are free to download. 

Math Book in Hindi PDF covered thoroughly under the guidance of subject experts. This Maths Tricks PDF Book Download Hindi mainly targeting RRB JE, RRB NTPC, SSC CGL & SSC CHSL. Maths Notes For Competitive Exam PDF in Hindi के नोट्स की डायरेक्ट लिंक हमने यहां उपलब्ध करा दी है! जिसे आप निचे दिए गए डाउनलोड लिंक पर क्लिक करके डाउनलोड कर सकते है! अगर आपको किसी भी तरीके की परेशानी हो तो आप हमे निचे दिए गए कमेंट बॉक्स में टाइप कर सकते है! हम जल्द से जल्द आपकी सहायता करेंगे! हमे आपकी सहायता करने में ख़ुशी होगी!

Math Notes PDF Download 

Maths Questions With Answers

No.-1.  How many numbers are there from 300 to 650 which are completely divisible by both 5 and 7?
Options:
1) 8
2) 9
3) 10
4) 12
Correct Answer: 10
 
No.-2. Raman can do a work in 5 days, Jatin can do the same work in 7 days and Sachin can do the same work in 9 days. If they do the same work together and they are paid Rs 2860, then what is the share (in Rs) of Raman?
Options:
1) 1260
2) 700
3) 900
4) 870
Correct Answer: 1260
 
No.-3. If the diameter of a sphere is 14 cm, then what is the surface area (in cm2) of the sphere?
Options:
1) 616
2) 308
3) 462
4) 636
Correct Answer: 616
 
No.-4. After two successive discounts of 20% and 35%, an article is sold for Rs 50700. What is the marked price (in Rs) of the article?
Options:
1) 92500
2) 98500
3) 97500
4) 94000
Correct Answer: 97500
 
No.-5. Rs 3200 is divided among A, B and C in the ratio of 3 : 5 : 8 respectively. What is the difference (in Rs) between the share of B and C?
Options:
1) 400
2) 600
3) 800
4) 900
Correct Answer: 600


More Related PDF Download

Maths Topicwise Free PDF > Click Here To Download English Topicwise Free PDF > Click Here To Download
GK/GS/GA Topicwise Free PDF > Click Here To Download Reasoning Topicwise Free PDF > Click Here To Download
Indian Polity Free PDF > Click Here To Download History  Free PDF > Click Here To Download
Computer Topicwise Short Tricks > Click Here To Download EnvironmentTopicwise Free PDF > Click Here To Download
UPSC Notes > Click Here To Download SSC Notes Download > Click Here To Download


Maths Notes PDF

Maths Questions Answers

1. What approximate value should come in place of the question mark (?) in the following equation? 158.25 x 4.6 + 21% of 847+?= 950.93 50 45

  • 35
  • 40
  • 25
  • Answer: 45
  • 53.25

2. The average of the first and the second of three numbers is 15 more than the average of the second and the third of these numbers. What is the difference between the first and the third of these three numbers?

  • 15
  • 45
  • 60
  • Data inadequate
  • Answer: None of these

Difference is 30 – The difference between the simple and the compound interest compounded every six rnonths at the rate of 10 %.p.a. at the end of two years is Rs. 124.05. What is the sum?

  • Rs 10,000
  • Rs 6,000
  • Rs 12,000
  • Answer: Rs 8,000
  • None of these

4. What approximate value should come in place of the question mark (?) in the following equation? 85.147 + 34.912 x 6.2 + ? = 802.293

  • 400
  • 450
  • 550
  • 600
  • Answer: 500

5. What should come in place of the question mark (?) in the following equation? 9548+7314=8362+?

  • 8230
  • Answer: 8500
  • 8410
  • 8600
  • None of these

6. What approximate value should come in place of the question mark (?) in the following equation? 248.251 ÷ 12.62 x 20.52 =?

  • Answer: 400
  • 450
  • 600
  • 375
  • 350

7. When a number is added to another number the total becomes 333.333 per cent of the second number. What is the ratio between the first and the second number?

  • 3:7
  • 7:4
  • Answer: 7:3
  • Data inadequate
  • None of these

8. There are 11 members in a family out of which there are 4 males and remaining females. The family has hired three cars for a trip to zoo. The members are to be seated in the cars in such a way that there are not more than four members in one car and there is at least one male in each car. How many different ways can the members travel?

  • 610
  • 126
  • 140
  • 532
  • Answer: None of these

9. 657 Ways 9:- The sum of four numbers is 64.If you add 3 to the first number, 3 is subtracted from second number, the third is multiplied by 3 and the sum is divided by 3, then all the results are equal. What is the difference between the largest and the smallest of the original numbers?

  • Answer: 32
  • 27
  • 21
  • Cannot be determined
  • None of these

10. The Numbers are 9,15,4,36 10. In a recent Survey 40% homes contained two or more People. Of those houses containing only one person 25% were having only a male. What is the percentage of all houses which contain exactly one female and no males?

  • 75
  • 40
  • 15
  • Cannot be determined
  • Answer: None of these

11. 45 percent 11. Sumitra has an average of 56% on her first 7 examinations. How much should she make on her eighth examination to obtain an average of 60% on 8 examinations?

  • 88%
  • 78%
  • 98%
  • Answer: Cannot be determined
  • None of these

12. Since Total marks are not given So Can not be Determined 12. A classroom has equal number of boys and girls. Eight girls left to play Kho-kho, leaving twice as many boys as girls in the classroom. What was the total number of girls boys present initially? –

  • Cannot be Determined
  • 16
  • 24
  • Answer: 32
  • None of these

13. 16 boys 16 Girls 13. An amount of money is to be distributed among P, Q and R in the ratio of 6:19:7 respectively. If R gives Rs. 200/- of his share to Q, the ratio among P, Q and R becomes 3:10:3 respectively .What was the total amount?

  • Answer: Rs. 6,400/-
  • Rs 12800/-
  • Rs 3,200/-
  • Data inadequate
  • None of these

14. A man in his will distributed his money in such a way that half of it is for his wife, two-thirds of the remaining equally to three of his sons and the remaining amount equally to four of his daughters. If each of the daughters receives Rs. 20,000/-, how much money will each of his sons receive?

  • Rs. 50,333.33
  • Rs 48333.33
  • Answer: Rs 53,333.33
  • Data inadequate
  • None of these

15. Arun thinks his weight is more than 65 kg but less than 72 . His brother does not agree with him and thinks Arun’s Weight is more than 60 kg but less than 70 kg. Arun ‘s Mother thinks Arun’s weight cannot be more than 68kg. If all of them are correct in their estimation, what is the average of the probable values of Arun’s weight?

  • 69 kg
  • Answer: 67 kg
  • 68kg
  • Data inadequate
  • None of these

16. The length and the breadth of the floor of a room is 20 ft. and 10 ft respectively. Square tiles of 2 ft. dimension having three different colours are placed on the floor. The first row of tiles on all sides is of black colour, out of the remaining one-third is of white colour and the remaining are of blue colour. How many blue Coloured tiles are there?

  • Answer: 16
  • 32
  • 48
  • 24
  • None of these

17. If the arithmetic mean of 6, 8, 10. x, 7 is 8.the value of x will be

  • 7
  • Answer: 9
  • 10
  • 8
  • none of these

18. A train is moving with an uniform speed. It crosses a railway platform 120 metres long in 12 seconds and another platform 170 meires long in 16 seconds. The speed of the train per second is—

  • Answer: 12.5 m/sec
  • 10 m/sec
  • 10.22 m/sec
  • 14 m/sec
  • None of these

19.The median of the data 30. 25, 27, 25-8, 29, 35,38. 28 is

  • Answer: 28.5
  • 29.5
  • 28
  • 29
  • None of these

20. If the sum of the two radii of two circles is 7 cm and the difference of their circumference is 8 cm, the two circumferences will be—

  • 34cm and 26cm
  • 28cm and 20cm
  • Answer: 26 cm and 18 cm
  • 20cm and 12cm
  • None of these

Maths Questions Answers

1. 121 Divided by 11 is 

  • 11
  • 10
  • 19
  • 18

Answer : a

2. 60 Times of 8 Equals to

  • 480
  • 300
  • 250
  • 400

Answer : a

3. Find the Missing Term in Multiples of 6 : 6, 12, 18, 24, _, 36, 42, _ 54, 60.

  • 32, 45
  • 30, 48
  • 24, 40
  • 25, 49

Answer: b

4. What is the Next Prime Number after 7 ?

  • 13
  • 12
  • 14
  • 11

Answer : d

5. The Product of 131 × 0 × 300 × 4

  • 11
  • 0
  • 46
  • 45

Answer : b

6. Solve 3 + 6 × ( 5 + 4) ÷ 3 – 7

  • 11
  • 16
  • 14
  • 15

Answer : c

7.  Solve 23 + 3 ÷ 3

  • 24
  • 25
  • 26
  • 27

Answer : a

8. What is 6% Equals to

  • 0.06
  • 0.6
  • 0.006
  • 0.0006

Answer : a

9. How Many Years are there in a Decade?

  • 5 years 
  • 10 years
  • 15 years
  • 20 years

Answer : b

10. How Many Months Make a Century?

  • 12
  • 120
  • 1200
  • 12000

Math Notes PDF Download 

Donload PDF

pdfexam.com will update many more new pdf and study materials and exam updates, keep Visiting and share our post, So more people will get this. This PDF is not related to pdf exam and if you have any objection over this pdf, you can mail us at info@pdfexam.com

Here you can also check and follow our Facebook Page (pdf exam) and our Facebook Group. Please share, comment and like Our post on Facebook! Thanks to Visit our Website and keep Follow our Site to know our New Updates which is Useful for Your future Competitive Exams.

Please Support By Joining Below Groups And Like Our Pages We Will be very thankful to you.

  1. Facebook Page: https://www.facebook.com/PDFexamcom-2295063970774407/

Tags:-list of all geometry formulas pdf,ज्यामिति सूत्र pdf,geometry all formula in hindi pdf,ज्यामिति गणित pdf,बेसिक ज्योमेट्री इन हिंदी,geometry formulas in english,geometry in hindi,ज्यामिति सूत्र की सूची