Chemistry Notes PDF

0

Chemistry Notes PDF

RRB JE , SSC CGL , SSC CHSL , RRB NTPC  Exams are started after a few months. In those exams, almost Questions are coming from Chemistry so Chemistry  is important in all exams. Common questions are placed in Chemistry Notes PDF, which has been put together in most examinations, you can download this PDF Notes very simply by clicking on the Download Button at the bottom.

Free Download Now: Chemistry Notes PDF for Banking, SSC, RRB, FCI, Railway, UPSC, State PCS, Insurance & other Competitive exams.

Chemistry Notes, Chemistry Notes PDF General Knowledge, GS Practice Set in Hindi.

In  “Chemistry Notes PDF is providing you the Chemistry with detailed . Where you can easily get the logic of the questions. Chemistry Plays an important role in GK, GA, GS Section. Chemistry Notes PDF  is Providing free to download.

Importance of Chemistry :

Every exam you will get questions from Chemistry Notes PDF. So candidates must focus on and download this Chemistry Notes PDF  to get important questions with the best solutions. We have put all Previous Year Questions of Chemistry  that are Asked in various Govt & Private Exam.

Chemistry Notes PDF  covered thoroughly under the guidance of subject experts. this Chemistry Notes PDF mainly targeting RRB JE, RRB NTPC, SSC CGL , SSC CHSL .

Chemistry Notes PDF  के नोट्स की डायरेक्ट लिंक हमने यहां उपलब्ध करा दी है! जिसे आप निचे दिए गए डाउनलोड लिंक पर क्लिक करके डाउनलोड कर सकते है! अगर आपको किसी भी तरीके की परेशानी हो तो आप हमे निचे दिए गए कमेंट बॉक्स में टाइप कर सकते है! हम जल्द से जल्द आपकी सहायता करेंगे! हमे आपकी सहायता करने में ख़ुशी होगी!

Topics Are Covered in Chemistry  Notes PDF:

  • Acids, Bases, and pH.
  • Atomic Structure.
  • Electrochemistry.
  • Units and Measurement
  • Thermochemistry
  • Chemical
  • Periodic Table.

Chemistry  Notes PDF  includes all topics of  Acids, Bases, and pH ,Atomic Structure, Electrochemistry, Units and Measurement, Thermochemistry,Chemical ,Periodic Table.

Chemistry Notes PDF

Click here to Download

Maths Topicwise Free PDF > Click Here To Download English Topicwise Free PDF > Click Here To Download
GK/GS/GA Topicwise Free PDF > Click Here To Download Reasoning Topicwise Free PDF > Click Here To Download
Indian Polity Free PDF > Click Here To Download History  Free PDF > Click Here To Download
Computer Topicwise Short Tricks > Click Here To Download EnvironmentTopicwise Free PDF > Click Here To Download
UPSC Notes > Click Here To Download SSC Notes Download > Click Here To Download

Chemistry Most Important Questions Answer

1. Which one of the following is also called Stranger Gas?
A. Neon

B. Argon

C. Xenon

D. Nitrous oxide

Ans: C

2. For which one of the following is the density maximum?

A. Ice

B. Water

C. Benzene

D. Chloroform

Ans: B

3. The alcohol used in power alcohol is

A. propanol

B. ethyl alcohol

C. methyl alcohol

D. ethylene glycol

Ans: B

4. The reaction between methane and chlorine in diffused sunlight is

A. oxidation

B. reduction

C. polymerisation

D. substitution

Ans: D

5. The alloy of aluminium used for making magnet is

A. duraluminB.

Y–alloy

C. alnic

D. aluminium bronze

Ans: C

6. Which synthetic fibre is known as artificial silk?

A. Nylon

B. Rayon

C. Cotton

D. Terylene

Ans: B

7. Which variety of glass is heat resistant?

A. bottle glass

B. flint glass

C. hard glass

D. pyrex glass

Ans: D

8. The chemical used as a fixer in photography is

A. sodium sulphate

B. borax

C. sodium thiosulphate

D. ammonium sulphate

Ans: C

9. Which one of the following is the softest?

A. sodium

B. iron

C. aluminium

D. lithium

Ans: A

10. Which one of the following is an element?

A. ruby

B. topaz

C. sapphire

D. diamond

Ans: D

pdfexam.com will update many more new pdf and study materials and exam updates, keep Visiting and share our post, So more people will get this. This PDF is not related to pdfexam and if you have any objection over this pdf, you can mail us at [email protected]

Here you can also check and follow our Facebook Page (pdfexam) and our Facebook Group. Please share, Comment and like it Our post on Facebook! Thanks to Visit our Website and keep Follow our Site to know our New Updates which is Useful for Your future Competitive Exams.

Please Support By Joining Below Groups And Like Our Pages We Will be very thankful to you.

  1. Facebook Page : https://www.facebook.com/PDFexamcom-2295063970774407/
  2. Facebook Group : https://www.facebook.com/groups/395366674215955/

 

Leave a Reply

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of
Recommended
English Vocabulary PDF SSC CGL, BANK, RAILWAYS, RRB NTPC, LIC AAO, etc. Exams are starting after a few months. In…
error: Content is protected !!