Complete English Grammar Books Free Download PDF

Complete English Grammar Books Free Download PDF

Hello Friends,

RRB, SSC CGL, CHSL, IPBS BANK, UPSC Exams are started after a few months. In those exams, almost all Questions are coming from English Grammar.so  English Grammar is important in all exams. Common questions are placed in English Grammar Book, which has been put together in most examinations, you can download this PDF Notes very simply by clicking on the Download Button at the bottom.

This post is dedicated to downloading the English grammar book in pdf for free, which are the latest exam pattern based general science pdf for RRB JE, SSC CGL, SSC CHSL, RRB NTPC, etc. English Grammar pdf it helps in performing your all-rounder performance in the exam.

English Grammar  Pdf Free Download Now: English Grammar Pdf for Banking, SSC, RRB, FCI, Railway, UPSC, State PCS, Insurance & other Competitive exams.

Complete English Grammar Book  Pdf. In “Complete English grammar Book” is providing you the English Grammar with detailed information. Where you can easily get the logic of the questions. English Grammar,  Plays an important role. Complete English grammar Book  Pdf is Providing free to download.

Importance of: English Grammar

Every exam you will get almost questions from English Grammar. So candidates must focus on English Grammar and download this English Grammar pdf to get important questions with the best solutions. We have put all Previous Year Questions of English Grammar that are Asked in various Govt & Private Exam.

English Grammar Contains subject verb agreement,noun ,pronoun ,verb , preposition etc.English Grammar Pdf covered thoroughly under the guidance of subject experts. This English Grammar Pdf mainly targeting RRB JE, RRB NTPC, SSC CGL & SSC CHSL. English Grammar Pdf के नोट्स की डायरेक्ट लिंक हमने यहां उपलब्ध करा दी है! जिसे आप निचे दिए गए डाउनलोड लिंक पर क्लिक करके डाउनलोड कर सकते है! अगर आपको किसी भी तरीके की परेशानी हो तो आप हमे निचे दिए गए कमेंट बॉक्स में टाइप कर सकते है! हम जल्द से जल्द आपकी सहायता करेंगे! हमे आपकी सहायता करने में ख़ुशी होगी!

[PDF] COMPLETE MATHS NOTES IN HINDI AND ENGLISH

Important Hindi Notes For All Competitive Exams PDF

सम्पूर्ण रीजनिंग के शानदार बुक की PDF

Complete GK in Hindi PDF/ सम्पूर्ण जीके की शानदार पीडीऍफ़

General Science Complete PDF for SSC, UPSC, Railway Exams

Environment Notes in Hindi PDF for UPSC, SSC, Bank, Railway

महिलाओ के 50 कानूनी अधिकार जो आप सभी को पता होना चाहिए PDF

इंडियन पॉलिटी की सम्पूर्ण PDF

भारत के राज्य और केंद्र शासित प्रदेश की सम्पूर्ण जानकारी की PDF

Complete Indian Economy (भारतीय अर्थववस्था) in Hindi PDF

Topics Are Covered in ENGLISH PDF:

  1. verb(basic)
  2. tense
  3. passive voice
  4. narration
  5. question tag
  6. Subject-verb agreement
  7. conditional sentences
  8. verb(advance)
  9. noun
  10. pronoun
  11. adjective
  12. article
  13. adjective
  14. conjunction
  15. preposition
  16. adverb
  17. words often confused or misused
  18. vocabularies
  19. synonyms(practice set)
  20. antonyms(practice set)
  21. one word substitution
  22. idiom and phrases

About English Grammar PDF: English grammar book in pdf for free is a variety of topics, subject-verb agreement, noun, pronoun, verb, adverb, etc.  

S/ Sub —> Subject
O/Obj —> Object
V —> Verb
S.V —> Singular Verb
P.V —> Plural Verb
N —> Noun
S.N —> Singular Noun
P.N —> Plural Noun

P —> Pronoun
S.P —> Singular Pronoun
P.P —> Plural Pronoun
Adj. —> Adjective
Adv. —> Adverb
Prep —> Preposition
H.V —> Helping Verb
M.V —> Main Verb

V1 —> First Form of Verb
V2 —> Second Form of Verb
V3 —> Third Form of Verb
Aux. Verb —> Auxilliary Verb
U.N —> Uncountable Noun
S.C.N. —> Singular Countable Noun

English Grammar includes all topics of English grammar and vocab Subject-verb agreement, Noun, Pronoun, conjunction, preposition, adjective, adverb, verb, antonyms, synonyms, one-word substitution, etc

English Grammar Book PDF

Download Vol-1 PDF

Download Vol-2 PDF

Maths Topicwise Free PDF > Click Here To DownloadEnglish Topicwise Free PDF > Click Here To Download
GK/GS/GA Topicwise Free PDF > Click Here To DownloadReasoning Topicwise Free PDF > Click Here To Download
Indian Polity Free PDF > Click Here To DownloadHistory  Free PDF > Click Here To Download
Computer Topicwise Short Tricks > Click Here To DownloadEnvironmentTopicwise Free PDF > Click Here To Download
UPSC Notes > Click Here To DownloadSSC Notes Download > Click Here To Download

Alternet Download Link:

Vol-1 PDF Download

Vol-2 PDF Download

English Grammar Questions

I ….. tennis every Sunday morning.
a) playing
b)play
c)am playing
d)am play

Answer: play

Q2. Don’t make so much noise. Noriko ….. to study for her ESL test!
a)try
b)tries
c)tried
d)is trying

Answer: is trying

Q3. Jun-Sik ….. his teeth before breakfast every morning.

a)will cleaned
b)is cleaning
c)cleans
d)clean

Answer: cleans

Q4. Sorry, she can’t come to the phone. She ….. a bath!
a)is having
b)having
c)have
d)has

Answer: is having

Q5. ….. many times every winter in Frankfurt.
a)It snows
b)It snowed
c)It is snowing
d)It is snow

Answer: it snows

Q6. How many students in your class ….. from Korea?
a)comes
b)come
c)came
d)are coming

Answer: come

Q7. Weather report: “It’s seven o’clock in Frankfurt and ….. .”
a)there is now
b)it`s snowing
c)it snows
d)it snowed

Answer: it`s snowing

Q8. Babies ….. when they are hungry.
a)cry

b)cries
c)cried
d)are crying

Answer:cry[/bg_collapse]

Q9. Jane: “What ….. in the evenings?”
Mary: “Usually I watch TV or read a book.”
a)you doing
b)you do
c)do you do
d)are you doing

Answer: do you do

Q10. Jane: “What ….. ?”
Mary: “I’m trying to fix my calculator.
a)you doing
b)you do
c)do you do
d)are you doing

Answer: are you doing

MORE PDF:-

रीजनिंग के भोत ही शानदार नोट्स की PDF

रेलवे की परीक्षा के लिए MATHS के शानदार नोट्स की PDF

जनरल साइंस के बहोत अच्छे नोट्स की PDF

जियोग्राफी के नोट्स की बहोत अच्छी PDF

इंग्लिश के बहोत आसान समझ में आने वाले नोट्स की PDF

pdfexam.com will update many more new pdf and study materials and exam updates, keep Visiting and share our post, So more people will get this. This PDF is not related to pdf exam and if you have any objection over this pdf, you can mail us at [email protected]

Here you can also check and follow our Facebook Page (pdf exam) and our Facebook Group. Please share, comment and like Our post on Facebook! Thanks to Visit our Website and keep Follow our Site to know our New Updates which is Useful for Your future Competitive Exams.

Please Support By Joining Below Groups And Like Our Pages We Will be very thankful to you.

  1. Facebook Page: https://www.facebook.com/PDFexamcom-2295063970774407/
  2. Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/395366674215955/
2 Comments
  1. Anand kumar says

    Very nice 👌

  2. Vikash says

    Mujhe all chapter ka pdf download karna Lucent book

Leave A Reply

Your email address will not be published.