English Vocabulary PDF

0

English Vocabulary PDF

SSC CGL, BANK, RAILWAYS, RRB NTPC, LIC AAO, etc. Exams are starting after a few months. In those exams, a good number of questions are coming from English Vocabulary PDF, So English Vocabulary PDF is important in all exams. In Our PDFExam Website providing you an Important PDF of English Vocabulary PDF which is helpful for Students who preparing for all such competitive exams. Common questions are placed in English Vocabulary PDF which has been put together in most examinations, you can download this PDF Notes very simply by clicking on the Download Button at the bottom.

English Vocabulary PDF  for SSC CGL, BANK, RAILWAYS, RRB NTPC, LIC AAO & other Competitive exams.

  English PDF:-

Importance of English grammar :

Every exam you will get a good number of questions from English Vocabulary PDF. So candidates must focus on English Grammar and download this English Vocabulary PDF to get important questions with the best solutions. We have put all Previous Year Questions of English Grammar that are Asked in various Govt & Private Exam.

English Grammar  contains Error spotting, cloze test, Reading Comprehension, Sentence Improvement, Para Jumbles, Double Fillers. English Grammar covered thoroughly under the guidance of subject experts. This English Vocabulary PDF mainly targets SSC CGL, BANK, RAILWAYS, RRB NTPC, LIC AAO & other Competitive exams.

English Vocabulary PDF is dedicated to all the Candidates who are preparing for Government competitive exams, this PDF is simple and free to download. select your particular subject in the categories and download our PDF. All the best to our Visitors to ace your Exams with High Score.

English Vocabulary PDF के नोट्स की डायरेक्ट लिंक हमने यहां उपलब्ध करा दी है! जिसे आप निचे दिए गए डाउनलोड लिंक पर क्लिक करके डाउनलोड कर सकते है! अगर आपको किसी भी तरीके की परेशानी हो तो आप हमे निचे दिए गए कमेंट बॉक्स में टाइप कर सकते है! हम जल्द से जल्द आपकी सहायता करेंगे! हमे आपकी सहायता करने में ख़ुशी होगी!

 

English Vocabulary PDF

Click here to Download

Maths Topicwise Free PDF > Click Here To Download English Topicwise Free PDF > Click Here To Download
GK/GS/GA Topicwise Free PDF > Click Here To Download Reasoning Topicwise Free PDF > Click Here To Download
Indian Polity Free PDF > Click Here To Download History  Free PDF > Click Here To Download
Computer Topicwise Short Tricks > Click Here To Download EnvironmentTopicwise Free PDF > Click Here To Download
UPSC Notes > Click Here To Download SSC Notes Download > Click Here To Download

Type of Questions Come In Exams

1.  what is synonym of Dilatory?

a. slow

b. clam

c. moody

d. rage

Ans: a

2. what is synonym of Turbid ?

a. sombre

b. muddy

c. arcane

d. intrepid

Ans: b

3. which one is the following related to the  Showing a willingness to take surprisingly
bold risks”.

a. Audacious

b. Tenacity

c. Pique

d. Ossify

Ans: a

4. what is synonym of Assay.

a. analysis

b. rebuke

c. zeal

d. assent

Ans: a

5. The Ability to make good judgements and take quick decisions.

a. umbrage

b. Acumen

c. Ardour

d. Insouciant

Ans: b

6. One who sells articles at public sales

(a) Auctioneer

(b) Tolerance
(c) Stoicism
(d) Reticence
Answer: A

7. An act of misappropriation of money

(a) debasement
(b) misconduct
(c) corruption
(d) embezzlement
Answer: D

8. Animals living in water

(a) mammals
(b) aquatic
(c) amphibian
(d) gregarious
Answer: C

9.To turn over a new leaf [Railways, 1995]

(a) To change completely one’s course of action

(b) To shift attention to new problems after having studied the old ones thoroughly.

(c) To cover up one’s fault by wearing new marks.

(d) To change the old habits and adopt new ones.

Answer: C

10. A fair crack of the whip

(a) Severe punishment

(b) A good luck check

(c) A period of importance

(d) Failure of administration

Answer: D

pdfexam.com will update many more new pdf and study materials and exam updates, keep Visiting and share our post, So more people will get this. This PDF is not related to pdfexam and if you have any objection over this pdf, you can mail us at [email protected]

Here you can also check and follow our Facebook Page (pdfexam) and our Facebook Group. Please share, Comment and like it Our post on Facebook! Thanks to Visit our Website and keep Follow our Site to know our New Updates which is Useful for Your future Competitive Exams.

Please Support By Joining Below Groups And Like Our Pages We Will be very thankful to you.

  1. Facebook Page : https://www.facebook.com/PDFexamcom-2295063970774407/
  2. Facebook Group : https://www.facebook.com/groups/395366674215955/

Leave a Reply

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of
Recommended
English Idioms In Use SSC CGL, BANK, RAILWAYS, RRB NTPC, LIC AAO, etc. Exams are starting after a few months.…
error: Content is protected !!