GK Question in English

[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

GK Question in English

RRB JE , SSC CGL , SSC CHSL , RRB NTPC Exams are started after a few months. In those exams, almost 4-5 Questions are coming from General knowledge.so GK Question in English is important in all exams. Common questions are placed in  GK Question in English, which has been put together in most examinations, you can download this PDF Notes very simply by clicking on the Download Button at the bottom.

 General Knowledge PDF  Free Download Now: GK Question in English for Banking, SSC, RRB, FCI, Railway, UPSC, State PCS, Insurance & other Competitive exams.

 General knowledge  Pdf, general knowledge, GK Question in English PDF Book, Haryana general knowledge Note

Importance of  general knowledge:

Every exam you will get at least 5 questions from GK Question in English. So candidates must focus on  General knowledge and download this GK Question in English to get important questions with the best solutions. We have put all Previous Year Questions of  General knowledge that are Asked in various Govt & Private Exam.

General knowledge Pdf covered thoroughly under the guidance of subject experts. This GK Question in English mainly targeting RRB JE 2019, RRB NTPC, SSC CGL 2019 & SSC CHSL 2019.[/vc_column_text][vc_column_text] GK Question in English के नोट्स की डायरेक्ट लिंक हमने यहां उपलब्ध करा दी है! जिसे आप निचे दिए गए डाउनलोड लिंक पर क्लिक करके डाउनलोड कर सकते है! अगर आपको किसी भी तरीके की परेशानी हो तो आप हमे निचे दिए गए कमेंट बॉक्स में टाइप कर सकते है! हम जल्द से जल्द आपकी सहायता करेंगे! हमे आपकी सहायता करने में ख़ुशी होगी!

[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1558527295554{background-color: ffffff!important;border-radius: 1px !important;}”] GK Question in English

GK Questions

1. Who has been appointed as the new chairman of Central Board of Indirect taxes and Customs (CBIC)?

[A]Johnjoseph
[B]VanajaN.Sarna
[C]Mahender Singh
[D] S Ramesh

Answer: D

2. Who has been appointed as the acting Chairman of the Union Public Service Commission (UPSC)?

[A]Arvind Saxena
[B]Sudha Jain
[C]Kirti Kumar
[D] Omi Agrawal

Answer: A

3. Pappu Karki, the popular Kumaoni folk singer has passed away. He was native of which state?

[A]Jammu&Kashmir
[B]HimachalPradesh
[C]Uttarakhand
[D] Assam

Answer: C

4. India’s first-ever national police museum will establish in which city?

[A]Chennai
[B]Delhi
[C]Nagpur
[D] Kolkata

Answer: B

5. The Central Vigilance Commission (CVC) is in news for appointing Sharad Kumar as new Vigilance Commissioner. As per which committee’s recommendations, the CVC was set up?

[A]Nittoor Srinivasa Raucommiittee
[B]TejendraMohanBhasincommiittee
[C]KVChowdarycommiittee
[D] K Santhanam commiittee

Answer: D

6 Which of the following company become USD 1 trillion company after Apple Inc?

(A) Alphabet

(B) Amazon

(C) Oracle

(D) IBM

Answer: B

7.  Which major world power quit the UNHRC ?

(A) Russia

(B) China

(C) France

(D) USA

Answer: D

8. Which film was adjudged the ‘Best Film’ in the 19th IIFA awards-2018 ?

(A) Secret Super Star

(B) Tumhari Sulu

(C) Mom

(D) Hindi Medium

Answer: B

9. Who has been crowned Femina Miss India World 2018 ?

(A) Meenakshi Chaudhary

(B) Shreya Rao Kamavarapu

(C) Anukreethy Vas

(D) Manushi Chhillar

Answer: C

10.  Which of the following city going to host Asian Games 2022?

(A) New Delhi

(B) Hangzhou

(C) Kuala Lumpur

(D) Tokyo

Answer: B

[/vc_column_text][vc_column_text]

GK Question in English 

Click here to Download

[/vc_column_text][vc_column_text]

Maths Topicwise Free PDF > Click Here To DownloadEnglish Topicwise Free PDF > Click Here To Download
GK/GS/GA Topicwise Free PDF > Click Here To DownloadReasoning Topicwise Free PDF > Click Here To Download
Indian Polity Free PDF > Click Here To DownloadHistory  Free PDF > Click Here To Download
Computer Topicwise Short Tricks > Click Here To DownloadEnvironmentTopicwise Free PDF > Click Here To Download
UPSC Notes > Click Here To DownloadSSC Notes Download > Click Here To Download

 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]pdfexam.com will update many more new pdf and study materials and exam updates, keep Visiting and share our post, So more people will get this. This PDF is not related to pdfexam and if you have any objection over this pdf, you can mail us at [email protected]

Here you can also check and follow our Facebook Page (pdfexam) and our Facebook Group. Please share, Comment and like it Our post on Facebook! Thanks to Visit our Website and keep Follow our Site to know our New Updates which is Useful for Your future Competitive Exams.

Please Support By Joining Below Groups And Like Our Pages We Will be very thankful to you.

  1. Facebook Page : https://www.facebook.com/PDFexamcom-2295063970774407/
  2. Facebook Group : https://www.facebook.com/groups/395366674215955/

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

 RELATED  TOPICS

प्राचीन भारत complete Notes  ||  आधुनिक भारत इतिहास  ||  भारत का सम्पूर्ण इतिहास PDF में डाउनलोड  ||  इतिहास   ||  भारतीय इतिहास के प्रमुख राजवंश और उनके संस्थापक  ||  इतिहास सामान्य ज्ञान  ||  Modern History  ||  Ancient indian history  ||  World History Hand  ||  Rajasthan Art and Culture  ||   History of India -Mapping  ||  GK question answer  ||  इतिहास के बहुत महत्वपूर्ण प्रश्न उत्तर – प्रश्न

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.